We vinden het zo gewoon om alle grote gebeurtenissen in ons leven vast te leggen: denk maar eens aan alle foto’s rondom de geboorte van onze kinderen en kleinkinderen, de feestelijke trouwerij of diploma-uitreiking…. Het zijn belangrijke momenten die we niet willen vergeten. Maar ook het afscheid van wie ons zo dierbaar is geweest, kan in beeld worden gebracht. Een fotoreportage van de uitvaart….

Rondom een overlijden moeten in korte tijd veel beslissingen worden genomen. En dat terwijl vermoeidheid en gevoelens van verlies en pijn alle energie opslokken. Er gaat veel aan je voorbij. Een ervaren en professionele afscheidsfotograaf die de dag van de uitvaart en/of de dagen ervoor in beeld brengt, kan dan van grote waarde zijn. Een fotoreportage kan helpen bij rouwverwerking. Ook naar de toekomst toe.

 

Foto’s kunnen veel toevoegen aan het verwerken van verlies. Een reportage rondom het overlijden geeft de mogelijkheid om later in alle rust terug te kijken, om datgene te zien wat aan je voorbij ging, om te herinneren. Ook voor kinderen kan dit erg belangrijk zijn, omdat zij rouw vaak uitstellen. Daarnaast kan afscheidsfotografie steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

De foto’s op deze website zijn gemaakt door afscheidsfotograaf Arie Storm. Meer informatie kun je vinden via www.ariestormfotografie.nl